בישול בריא זאת לא תורה משמיים. אך כמו במקרה התורה משמיים, גם כאן ישנם מספר עקרונות ברזל שצריך לשמור עליהם. הכלל הראשון של בישול בריא הוא הצריכה של מזון טבעי ולא מעובד. מזון טבעי מכיל הרבה יותר רכיבים תזונתיים ממזון מעובד וגם הגוף עצמו מנצל יותר מה"דלק" שהכנסנו לו כאשר הדלק הוא מזון טבעי.
בהמשך לכך, הדרך של בישול בריא היא דרך אידוי, אפייה או צלייה ולא טיגון משום שהראשונות אינן הורסות את הטעם והערך התזונתי של המזון ואילו השנייה הורסת לגמרי את הערך התזונתי של המזון ומורידה אותו לאפס.
נקודת החוזק של בישול בריא היא שמעבר אל אוכל אורגני מאפשר להכניס לגוף הרבה יותר ויטמינים מאשר אוכל לא אורגני. לכן, רצוי שלמרות שסגנון הבישול הפך אל בישול בריא, שגם המוצרים יהיה אורגניים. דרך הכישול איינה הופכת אוכל בריא אל אוכל אורגני.
מזונות שלא כדאי לצרוך הם מזונות בעלי תכולה גבוהה של שומן רווי, שמזיק לגוף שלנו, בעיקר ללב. כמו כן, רצוי להימנע משימוש במלח ים, שגורם ליתר לחץ דם ולעבור להשתמש במלח ים אטלנטי, שהוא מלא במינראליים שטובים לגוף.
הכללים הבאים עוסקים יותר בכם ולא במה שאתם אוכלים. כדי שתוכלו להתמיד בצריכה של מזון אורגני, חשוב שתקפידו קודם כל על מגוון. אל תקבעו את עצמכם למספר מתכונים משעממים, אלא תחפשו כל הזמן בספרים או באינטרנט, מתכונים מעניינים שיוסיפו לכם עניין לבישול ולא יכניסו אתכם לשגרה. על כך שהאוכל חייב להיות טעים לכם, לא נרחיב היות וזה ברור לכולם, אך היות האוכל פשוט להכנה זה לא כל כך ברור וצריך הבהרה.
קחו בחשבון, שגם נשבעתם אמונים לאכול רק אוכל אורגני, אם זה לוקח לכם שעות להכין אותו, מהר מאוד ימאס לכם להשקיע ותחזרו לאכול אוכל "רגיל". אתם חייבים שיהיו לכם מספר מתכונים של בישול בריא שיהיו טעימים ולכן ולא ייקח לכם יותר מרבע שעה להכין אותם. הטיפ הזה נמצא כמשמעותי ביותר בקרב זוגות צעירים בגילאי 30-35, שחייהם בדרך כלל עמוסים מאוד ולא מאפשרים "לבזבז" זמן רב במטבח.
אם תשננו את הטיפים הקטנים שנתנו לכם במאמר הזה, אתם בדרך הבטוחה לחיים שמחים, קלילים ובריאים יותר.
אלי גולדמן